Workshop om hästens biomekanik

…och hur du kan förbättra den för hållbarhet och prestation.

När jag började rida för snart 40 år sedan var i princip alla hästar på både ridskolan och i privatstallet svenska. De malde på i ridhusen med laidback mentalitet, hygglig ridbarhet och för ändamålet funktionell biomekanik. Och dom gick aldrig sönder. Inte ens med våra mått mätt, kassa underlag och illasittande sadlar blev de halta. Som trygga, stabila Volvos rullade dom på år efter år. Nu ser det inte ut så längre. Våra svenska uppfödare har fått fram riktigt fina sporthästar som i många fall varken lämpar sig för ridskola eller hobbyryttare. Det är mentalt ”elektriska” hästar med fantastisk ridbarhet samt med biomekanik som kanske passar bättre för prestation än vardagsridning. Vi har skapat högteknologiska Ferraris och med den skönheten, känsligheten och prestationsförmågan så följer ett behov av omfattande insikt och omsorg om detaljer för att allt ska funka. Frågan är bara om kunskaperna om detaljerna, och hur vi kan påverka dessa för helheten, har hängt med i utvecklingen? Med tanke på det ökande antalet oförklarliga hältor och ryggbesvär så anser jag frågan befogad.

Hur som helst, oavsett om du har en ”Volvo” eller ”Ferrari” så kommer du ha nytta, både för hållbarhet och prestation, att lära dig mer om biomekanik och hur du kan påverka denna för att hjälpa hästen. I workshopen kommer vi bland annat titta på:

  • Hur hästen använder sin kropp i de olika gångarterna.
  • Hur vi kan påverka rörlighet och styrka i de olika kroppsdelarna.
  • Hur påverkas hästen av olika dysfunktioner i rörelseapparaten.
  • Stretch- och pilatesövningar
  • Equine Bodybalance
  • Equiband

Låter det intressant? Hoppas det, själv är jag en fullkomlig nörd i ämnet och kan aldrig få nog🙂 Och ännu roligare är det ju att diskutera och hitta nya lösningar för hästar tillsammans! Har du frågor eller vill veta mer om hur vi går till väga för att ordna en föreläsning eller workshop är du välkommen att höra av dig på info@careofewards.se eller 0760 – 456 410.

Väl mött!

Viveca Ewards
Dipl Massageterapeut häst/human
Skapare av metoden Equine Bodybalance
Sverigeagent av Equicore Concepts internationella succé Equiband.
Lärare på UPH, utbildningscentrum för professionell häst/hund/humanvård, i träningsfysiologi häst/human, ryttarträning, Equine Bodybalance och Equiband.

Bodybalance 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s