Om

Care of Ewards drivs av Viveca Ewards som är utbildad massageterapeut för häst/human, certified Equi-Tape practitioner, friskvårdskonsulent, konditionstestledare och gruppträningsinstruktör. Viveca har även gått flertalet kortare kurser inom rehabilitering och biomekanik inom både häst- och humanbehandling.

Företaget inriktar sig i huvudsak på att genom förebyggande och behandlande åtgärder förbättra välbefinnande, hållbarhet och prestation på fritids- och sporthästar i västra Sverige. Även uthyrning av Biolight, värmekameratjänster, sadelprovning samt uthyrning och försäljning av bålträningsystemet Equiband ingår i verksamheten.

Hej och välkommen till min blogg!
Här kommer du kunna läsa om allt jag tycker är intressant kring häst- och ryttarhälsa. Jag hoppas att du finner inspiration, motivation och ny kunskap att komma längre tillsammans med din häst. Mycket av det som publiceras här är baserat på vetenskap men en hel del är även mina egna tankar och ideér om hur vi och hästarna fungerar. Många inlägg kommer vara inspirerade av hästar jag möter i mina behandlingar och ibland får du även ta del av rena fallbeskrivningar. Har du några frågor eller önskemål om ämnen att ta upp är du mer än välkommen att höra av dig på info@careofewards.se

Trevlig läsning! //Vivi 

8 thoughts on “Om

 1. Hej! Läste att silver kan hjälpa mot inkar. Har du någon erfarenhet av det? Tacksam för svar.
  Mvh Susanne

  • Hej! Stämmer fint. Har en kund som kämpat länge med stora inkar. Efter att hon sprayat på silver och (kommer inte ihåg om hon blandat med citron eller sprit) dagligen i två månader så har hon äntligen blivit av med dom. Det verkar som att det finns olika typer av virus som ligger bakom för en del blir ju av med dem med xxterra och en del inte. Jag kan inte LOVA att silver funkar men väl värt att prova tycker jag.
   /Vivi

 2. Har nyligen hittat hit, och måste bara säga, vilken bra blogg!!! Så mycket intressant du delar med dig av. Jag som är 50+ och hållit på med hästar i princip hela livet, är lyrisk. Tack!

 3. Hej,
  Har en 2årig varmblods valack som har vuxit så snabbt att han rest sig på framkotorna.
  Har varit på Evidensia och skott med kilsulor och då står han någorlunda men inte bra. Han har inte behandlats med något, har du någon erfarenhet av en sådan åkomma och i så fall vad kan man göra, nu har det gått ett antal månader utan resultat. Har tillgång till en Biolight.
  Tacksam för svar.
  Mvh
  Rolf

 4. Hejsan!
  Såg att du håller till i västra delen av Sverige, är det så att du åker på andra ställen iom behandligar/utredningar eller har du någon att rekommendera i Södermanland?

  • Hej! Ja, det händer :)) Har varit i Enköping och Katrineholm för workshop till exempel och där kan du få hjälp av Jannica Wadell på JW Sporthästar eller ffa Ann-Sofi Sundström på Equus Massage och rehab om du behöver utredning/behandling. Med vänlig hälsning, Vivi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s